Thrillend op het puntje van je stoel

0
Lezen op het strand
Foto: Pixabay

Thrillerliefhebbers hoeven zich dit jaar niet te vervelen. Van Lieve Mama van Esther Verhoef tot aan De Geheugenman van David Baldacci, Sterf twee keer van Tess Gerritsen en Karen Slaughter’s Mooie Meisjes; allemaal must-reads. Maar de drie boeken hieronder kon ik ook absoluut niet wegleggen:

Het Meisje in de Trein – Paula Hawkins
Rachel zit elke dag in de forensentrein naar Londen. Elke dag staat de trein stil voor hetzelfde rode sein, waardoor ze elke dag hetzelfde stel ziet ontbijten op hun terras. Rachel fantaseert over het perfecte leven van deze twee jonge mensen, een mooi meisje en een stoere, beschermende man, die alles hebben wat zij ook ooit had. Als ze op een dag vanuit de trein getuige is van een vreemd voorval, en later blijkt dat het meisje verdwenen is, voelt ze zich verplicht om aan de politie door te geven wat ze gezien heeft. Wat is er met het meisje van het terras gebeurd? Het meisje in de trein is een bijzondere whodunnit, waarbij je je tot het einde afvraagt wat er nu toch precies gebeurd is. Net als je denkt het allemaal door te hebben, blijk je toch weer op het verkeerde been gezet te zijn. Het zou me niet verbazen als dit boek verfilmd gaat worden. Laten we hopen dat Paula Hawkins nog meer van dit soort thrillers voor ons in petto heeft.

Verbroken – Linda Jansma
Nog zo’n nagelbijtend spannende thriller van afgelopen zomer is Verbroken van Linda Jansma. Als “ethisch hacker” Mara bij een routinecontrole van een bedrijfsnetwerk bij toeval op gevaarlijke informatie stuit, wordt ze ongewild een pion in een terroristische mega-operatie. Niet alleen haar eigen leven staat op het spel, maar ook dat van haar ontvoerde kinderen én duizenden Nederlanders. Terrorisme is een beladen en actueel onderwerp, waardoor het boek angstaanjagend dichtbij komt.

De Grenzeloze – Jussi Adler Olsen
Dit is alweer het zesde boek in de Serie Q, met de knorrige rechercheur Mørck en zijn trouwe collega Assad. Politieman Habersaat roept de hulp in van afdeling Q voor een cold case van twintig jaar geleden. Mørck heeft er geen trek in en wijst het verzoek van de hand. Als Habersaat direct daarop zelfmoord pleegt, komt de zaak toch nog aan het rollen.
Wat ik zo goed vind aan de Serie Q, is dat niet alleen de hoofdlijn vol verrassende wendingen zit, maar ook ontdek je naarmate de serie vordert steeds meer over Calr MOrck en Assad zelf, wat minstens zo boeiend is.

Van welke thriller was jij afgelopen zomer het meest onder de indruk? Deel het hier met andere lezers!

Vorig artikelNieuw op eLinea: MyTenToday
Volgend artikelMillennium 4 komt eraan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in