Tijd voor een e-reader prive regeling?

Tijd voor een e-reader prive regeling?
De pc-prive regeling had als doel Nederland te leren omgaan met de pc. We mogen vaststellen dat de pc inmiddels een vast onderdeel van ons leven en werken is geworden en in het verlengde ook het internet. Dat was een grote bijdrage aan het geschikt houden van mensen voor de arbeidsmarkt en een grote impuls voor vernieuwing.
Waarom dus ook geen “e-reader prive regeling”?

Het gaat natuurlijk om het bredere effect:
– minder papierverbruik
– lagere kosten
– eficientere communicatie en gegevensopslag
– bijdrage aan innovatie

– Door het tijdelijke gebruik zijn veel boeken het bos niet waard. Dat geldt ook voor de talloze a4’tjes, rapporten enz. waarvan veel al binnen een week wordt weggegooid.
– We hebben een vergadering en sturen iedereen de stukken in e-bookformat: iedereen krijgt de juiste stukken, op tijd en met de mogelijkheid om er aantekeningen bij te maken en die op te slaan. En als de vergadering s geweest slaan we de stukken digitaal op. Daar komt geen boom meer aan te pas.
– We willen de krant lezen en downloaden de meest aktuele versie, inclusief videobeelden en links naar achtergrondinformatie.
– We willen leerboeken en we downloaden de meest aktuele versie die door de eigen docenten is bijgewerkt. Een schooltas weegt niet meer dan een e-reader.

Ik ben voor een e-reader prive regeling. Een kleine investering met een grote opbrengst (bron: LinkedIn discussiegroep “e-booksite”)