Tip van de dag en de service van www.studon.nl – (E_LIC_ALREADY_ FULFILLED_BY_ANOTHER_USER)

Met dank aan www.studon.nl dat ze mijn boeken opnieuw klaargezet hebben ter download kan ik mijn aangeschafte boeken weer lezen. En niet te vergeten de tijd en het enthousiasme dat ze erin hebben gestoken om mij te ondersteunen.:cheer:

E_LIC_ALREADY_FULFILLED_BY_ANOTHER_USER
is een veel voorkomende melding.
Het ontstaat als je een e-book download en activeert terwijl je bij Adobe Digital Editions klikt op “Apparaat niet authoriseren” (let op: Adobe accepteert het e-book dan maar op 1 apparaat).
Dit staat onder het knopje “niet autoriseren”:
“Met deze optie koppelt u beveiligde items die u al hebt of later gaat downloaden aan deze specifieke computer. Deze items zijn niet leesbaar op andere computers of apparaten en kunnen niet door de back-up worden hersteld als u het besturingssysteem opnieuw moet installeren.”

Als je daarna Adobe Digital Editions gaat authorisen met je eigen Adobe ID zijn alle voorheen gekochte e-books niet meer leesbaar.
Je krijgt nog wel een waarschuwing dat dit gaat gebeuren, maar toch overkomt het veel mensen (warning by ADE: the previous protected data will not be accessible).
Tip: maak altijd eerst een Adobe ID aan en authoriseer Adobe Digital Editions met dit ID voordat je e-books gaat downloaden en activeren op je PC.
—-
Je kan je authorisatie van je PC verwijderen door ctrl+shift+d te gebruiken. Pas wel op voor als je DRM boeken hebt waar dit account aan gekoppeld staat, dan werken ze namelijk niet meer. En dit mag je van Adobe ook maar 4 of 6 keer doen. Doe je het vaker dan krijg je de melding: “too many activations for Adobe Digital Editions”.
TOO MANY ACTIVATIONS VOOR ADOBE DIGITAL EDITIONS
In dat geval kan je via de webpagina Customer Support Portal van Adobe een case open met de vraag of ze je Adobe ID willen resetten (zodat je weer kunt authoriseren).