Tolino lanceert Vision 5, Page 2 en Epos 2

2
tolino vision 5 tolino page 2 tolino epos 2

Sinds het verschijnen van de Shine 3 was het een tijdje stil bij Tolino, maar nu heeft het merk in een keer maar liefst drie nieuwe e-readers gelanceerd.

De Tolino Page 2 is een budgetmodel van 6 inch met een resolutie van 1024×768 en 212 ppi. De e-reader is voorzien van ingebouwde schermverlichting en heeft een intern geheugen van 8GB. 

De Tolino Vision 5 heeft een 7 inch scherm met een resolutie van 300 ppi. Met zijn ergonomische vormgeving, fysieke bladerknoppen en mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te lezen komt deze e-reader qua uiterlijk vrijwel overeen met de Kobo Libra H2O. Het apparaat heeft ingebouwde schermverlichting met instelbare lichtkleur. De Vision 5 weegt 195 gram en is waterbestendig tot 60 minuten in 2 meter zoet water (IPX8-rating).

De Tolino Epos 2 is met 8 inch scherm en 300 ppi het nieuwe vlaggenschip in de Tolino-familie. Met ergonomische vormgeving, bladerknoppen, de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te lezen, instelbare lichtkleur en waterbestendigheid is deze e-reader van alle gemakken voorzien. Het design van de Epos 2 komt vrijwel overeen met dat van de Kobo Forma.

De Tolino-Allianz werd in 2012 opgericht als een samenwerkingsverband van de Deutsche Telekom en de Duitse boekwinkelketens Club Bertelsmann, Hugendubel, Thalia en Weltbild. De partners wilden via de samenwerking tegenwicht kunnen bieden aan met name Amazon. Ook andere boekwinkelketens sloten zich bij Tolino aan, waaronder Libris en de Vlaamse Standaard Boekhandel. In 2017 nam Rakuten Kobo de aandelen van Deutsche Telekom over en werd daarmee de nieuwe technologiepartner.

De Tolino Page 2 en de Tolino Vision 5 zijn vanaf 20 oktober te bestellen bij o.a. Libris.nl. De Tolino Page 2 kost €109,00, voor de Tolino Vision 5 betaal je €189,00. De Epos 2 is niet in Nederland te koop maar wel in Duitsland, bijvoorbeeld bij Thalia voor 299,00. 

2 REACTIES

  1. ik zie de Tolino vision 5 steeds in portrait, maar kun je ook landscape lezen, dus met de knoppen onder. De Kobo maakt ditzeldfde model zag ik, en die zordt ook met landscape lezen getoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in