Ebooks via torrents downloaden, hoe doe je dat?

0

Torrent-programma

Om ebooks via torrents te downloaden moet je allereerst een torrent-programma installeren. Hierbij heb je de keuze uit diverse softwarepakketten. Enkele bekende torrentprogramma’s zijn Vuze en uTorrent. Beide programma’s heb je binnen 5 minuten naar je computer of laptop gedownload.

Zoeken naar torrents met ebooks

Zoeken naar ebooks op torrentssites is niet zo moeilijk. Je kunt bijvoorbeeld gewoon via Google op zoek gaan naar ebooks die via torrents worden geleverd. Daarnaast bieden torrentsites ook zelf een zoekfunctie aan.

Legaal of illegaal?

Het downloaden van gratis ebooks is op dit moment in Nederland illegaal. Het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal eveneens en dit kan dan ook bestraft worden. Nu is het zo dat je met torrentprogramma’s meestal tegelijk uploadt en downloadt. De techniek werkt namelijk zo dat downloads in stukjes gehakt worden waarbij je van alle gebruikers die een bepaald bestand ook op hun computer hebben staan aan het downloaden bent, en er dus ook gebruikers van jouw computer stukjes van het bestand downloaden. Bij sommige programma’s kun je het uploaden van stukjes uitzetten, zodat gebruikers niet via jouw computer bestanden downloaden.

Daarbij is het ook zo dat niet elk bestand dat je via torrents downloadt per se illegaal is, er is ook wel wat publiek domein werk dat via torrents wordt aangeboden.

Vorig artikelNokia brengt lees-app naar (een deel van) Europa
Volgend artikelZelf je eigen boek uitgeven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in