Uitgeversconcern VBK neemt Bruna over

0
vbk bruna shared stories
Een Bruna in Utrecht. Door Luctor IV - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1307726

Uitgeversconcern VBK neemt de aandelen van winkelketen Bruna over van PostNL en ING, als de Autoriteit Consument & Markt daarmee akkoord gaat. VBK Beheer gaat voortaan verder als Shared Stories Group. 

Volgens Shared Stories-directeur Wiet de Bruijn past de winkelketen perfect bij de huidige activiteiten van het bedrijf. “Bruna is een sterk Nederlands merk met een enorme naamsbekendheid, waarin de fysieke winkels een centrale rol spelen. Zij kennen de klant vaak persoonlijk en vormen zo een cruciale schakel in de boekenketen.”

George Steur, sinds september dit jaar algemeen directeur bij Bruna, is blij met de nieuwe aandeelhouder en ook franchisenemers zijn enthousiast. “We hebben een nieuwe aandeelhouder die ons meteen perspectief biedt en dat wekt vertrouwen, merk ik ook aan de positieve reacties binnen Bruna”.

Bruna krijgt een eigen positie binnen het nieuwe concern. Het assortiment van Bruna, dat naast boeken en tijdschriften ook andere producten als kantoorartikelen en wenskaarten verkoopt blijft onveranderd. Ook Bruna’s dienst Bliyoo blijft bestaan. Volgens Steur kunnen Bookchoice (een selectie van 8 e-books per maand voor 3,99) en Bliyoo (onbeperkt boeken en tijdschriften lezen voor een vast bedrag per maand) prima naast elkaar bestaan.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #20
Volgend artikelAuteurs in filmpje tegen illegale verspreiding van e-books

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in