Update: Kobo wordt mede-eigenaar van Tolino

1
kobo-tolino

Kobo is vanaf eind januari de nieuwe technologiepartner van tolino. Dat meldt tolino vandaag in een persbericht. Kobo neemt de aandelen van het Duitse Telekom over.

Voor Telekom, dat aan de wieg stond van de Tolino Alliance en positief terugkijkt op de samenwerking met de boekwinkelketens, is het juiste moment aangebroken om zich terug te trekken. De drie boekwinkelketens in de tolino-groep, Hugendubel, Thalia en Weltbild staan achter die keuze en zijn blij met Kobo als nieuwe partner. Met Telekom kon het e-bookplatform zich ontwikkelen tot een volwaardig ecosysteem, nu is het tijd om door te groeien. Beide partijen zien daarvoor in Kobo de ideale partner.

Het merk tolino zal blijven bestaan. Sikko Böhm van Weltbild geeft aan dat ‘lezers, boekverkopers en uitgevers in Duitsland gaan profiteren van het beste van tolino en het beste van Kobo, onder het merk tolino’. Voor de gebruikers van Kobo en tolino verandert er dus voorlopig niets: zij kunnen gebruik blijven maken van de diensten die ze gewend zijn.

Michael Tamblyn, Kobo’s CEO, hoopt dat de strategische samenwerking van de twee e-bookplatformen ervoor zal zorgen dat nog meer gebruikers uit Duitstalige landen digitaal gaan lezen.

De transactie moet nog wel goedgekeurd worden door de Duitse mededingingsautoriteit.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in