VakantieBieb dit jaar voor iedereen open vanaf 1 juli

0
vakantiebieb 2018

Ook deze zomer biedt de VakantieBieb weer 60 e-books en vijf luisterboeken aan die voor iedereen gratis beschikbaar zijn, ook als je geen bibliotheeklid bent. Deze zomer gaat de VakantieBieb voor kinderen en volwassenen open op 1 juli en sluit op 31 augustus. In eerdere jaren waren de kinder- en jeugdboeken al op 1 juni beschikbaar.

De jeugd had dus een maand langer toegang tot de gratis e-books. Het bleek echter dat zij in verhouding weinig gebruik van maakten van die extra maand, en bovendien zorgde het voor verwarring omdat de boeken voor volwassen pas een maand later beschikbaar kwamen. Nu zijn zowel de kinderboeken als de titels voor volwassenen te downloaden vanaf 1 juli tot en met 31 augustus.

De eerste titels zijn inmiddels bekend. Er zullen 30 boeken voor volwassenen in de app worden opgenomen, 30 kinder- en jeugdboeken en 5 luisterboeken. In de app staan dit jaar onder meer Kolja van Arthur Japin, Sterf twee keer van Tess Gerritsen en Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend. Voor de jeugd is er o.a. De Griezelbus van Paul van Loon en voor de kleintjes Giechelvisje en knuffeldiertjes van Carry Slee.

Via de app kunnen ook niet-bibliotheekleden in de zomermaanden gratis e-books lezen. In 2017 werd de app 148.400 keer geactiveerd en werden er ruim 2,2 miljoen e-books gedownload, waarvan de helft kinderboeken.

Uit onderzoek dat de Koninklijke Bibliotheek hield onder 2000 gebruikers bleek dat 44% geen lid was van de bibliotheek en 29% nooit eerder een e-book had gelezen. De VakantieBieb is daarmee een succesvolle en laagdrempelige manier om nieuw publiek te laten kennismaken met digitaal lezen.

Vorig artikelOverDrive bereikt mijlpaal van 1 miljard uitgeleende e-books
Volgend artikelRechtbank formuleert vragen over tweedehands e-books aan Europees Hof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in