VakantieBieb: gratis e-books voor het hele gezin

4
Vakantiebieb 2016 - Gratis ebooks - leesapp

Deze zomer genieten van gratis e-books op je smartphone of tablet? Dat kan met de gratis leesapp de VakantieBieb, die vanaf vandaag weer gedownload kan worden. In deze fijne app vind je een actueel leespakket voor het hele gezin.

Elke zomer biedt de VakantieBieb een mooie lijst met tientallen e-books aan, die iedereen gratis digitaal kan lezen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De app is een gezamenlijk initiatief van de bibliotheken, die hiermee het lezen in de zomervakantie willen stimuleren. Dit is belangrijk, want kinderen die in de zomervakantie weinig of niet lezen, vallen 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling.

Vanaf 1 juni staan er in de app maar liefst 30 kinder- en jeugdboeken in 3 verschillende leeftijdscategorieën, waaronder Op en top Ellie en Nellie van Rindert Kromhout, Bokma & Bo – Briljant van Mirjam Oldehave en Shock van Mel Wallis de Vries.

Vanaf 1 juli komen er ook romans, thrillers en non-fictie boeken voor volwassenen bij, waaronder mooie titels als Vader van Karl Ove Knausgard, Cruise van Suzanne Vermeer, Zweedse laarzen van Henning Mankell en Kiezen of delen van Jill Mansell.

De app is gratis te downloaden op smartphones en tablets. Alle boeken blijven tot 31 augustus beschikbaar in de app. Na het downloaden van de boeken staan ze op je boekenplank, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt lezen. Handig voor op vakantie!

Benieuwd welke titels er meedoen? Hier vind je de volledige lijst.

VakantieBieb voor kinderen: 1 juni tot en met 31 augustus 2016.
VakantieBieb voor volwassenen: 1 juli tot en met 31 augustus 2016.

4 REACTIES

 1. Altijd fijn. Nog leuker zou zijn als die boeken ook naar een e-inkreader – de meesten hebben Wifi – kunnen gedownload worden. Tablet en smartphone doen het wel in nood maar om echt ‘gezellig’ te lezen verkies ik toch e-ink of een gedrukt boek. Zo’n reader neemt ook minder plaats, doet lekker lang op 1 batterijlading en kan – tenminste als er geen fout in het scherm zit of de zon onmogelijk helder schijnt – buiten worden gebruikt.

  • Helemaal met je eens Joan, helaas zijn er maar een paar e-readers (met Open Android systeem) waar je apps op kunt installeren. De boeken van de VakantieBieb kunnen niet gedownload en op een e-reader gezet worden omdat er dan geen controle meer over is, de bibliotheken kunnen op die manier geen afspraken maken met uitgevers. Toch is deze app wel een mooi en goed initiatief!

   • Ik begrijp de behoefte aan controle enerzijds wel. Anderzijds slagen bibs er toch ook in boeken voor een beperkte tijd uit te lenen?
    Ik bekeek ondertussen open android e-ink readers. Blijkbaar geven de beschikbare apps voor die toestellen niet dezelfde leeservaring als de enkel-maar-lezen-readers. Bovendien gaan ze blijkbaar niet even efficiënt om met de batterij. Al is dat laatste relatief. Met de Wifi aan dreigt de batterij van een e-inkreader sowieso heel snel leeg te zijn als het Wifi-signaal niet optimaal is.

 2. Tja bij de open android readers is er inderdaad nog wel ruimte voor verbetering. Op dit moment is het gebruik van apps op een e-ink apparaat zeker nog niet optimaal. Het idee is wel mooi: al je leesapps gebruiken op een e-ink reader. Ik hoop wel dat er meer van dit soort readers komen, en dan wellicht met betere specs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in