VakantieBieb krijgt jongeren aan het lezen

0

De VakantieBieb, de leuke gratis app van de Koninklijke Bibliotheek, is nog maar een maand open, maar tot nu toe werden er al 345.000 jeugdtitels gedownload. Dankzij gerichte promotie op basisscholen, waarin bij ouders en leerlingen aandacht gevraagd werd voor het “zomerlezen”, kreeg de VakantieBieb er in juni maar liefst 100.000 nieuwe gebruikers bij.

De VakantieBieb biedt leuke titels voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. In de categorie van 6-9 jaar vind je bijvoorbeeld Wat een mop! van Erika van Os en Elle van Lieshout, in de categorie van 9-12 jaar Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave en voor jongeren tot 18 jaar onder meer Wreed van Mel Wallis de Vries. Uiteraard kunnen ook volwassenen terecht in de VakantieBieb. Vanaf 1 juli is de complete boekenselectie beschikbaar, die bestaat uit topthrillers en romans maar ook uit tijdschriften en taalgidsen.

De VakantieBieb app kun je gratis downloaden op je tablet op smartphone in de App Store of Google Play Store. De vakantieBieb is actief van 1 juni tot 31 augustus: na 31 augustus verdwijnen de boeken uit de app. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig, ideaal dus voor in de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (de ePub-versie) van de ebooks in een aangepast lettertype lezen.

Meer informatie vind je op http://www.vakantiebieb.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in