VakantieBieb wil jongeren bereiken via middelbare scholen

0
vakantiebieb jongeren

Ook dit jaar gaat de VakantieBieb weer open. Een selectie van tientallen e-books is via de VakantieBieb-app in de zomermaanden gratis te lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Dit jaar richt de VakantieBieb-promotiecampagne zich voor het eerst ook specifiek op jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Voor de jeugd opent de VakantieBieb haar deuren al op 1 juni. Vanaf dan hebben zij toegang tot zo’n dertig kinder- en jeugdboeken. Op 1 juli komen daar nog eens ongeveer 20 titels voor volwassenen bij.

De Koninklijke Bibliotheek promoot de VakantieBieb onder meer door grote campagnes op scholen. Waar voorheen met name basisscholen werden benaderd, richt de campagne zich dit jaar voor het eerst ook op middelbare scholen. De KB wil zo de doelgroep van jongeren tussen de 12 en 18 jaar beter bereiken. Docenten en mediathecarissen krijgen speciaal les- en promotiemateriaal aangereikt om het gebruik van de VakantieBieb onder de aandacht te brengen.

De boeken voor kinderen en jongeren zijn een maand eerder beschikbaar zodat scholen er – voor de zomervakantie begint – aandacht aan kunnen besteden. Vorig jaar besloot de KB om te stoppen met deze extra maand voor de jeugd en alle e-books pas op 1 juli toegankelijk te maken. De jeugd zou weinig gebruik maken van de extra maand en bovendien zouden de verschillende startdata voor verwarring zorgen om de titels voor volwassenen er pas later bij kwamen. Toch bleek uit cijfers van de KB dat het aantal gedownloade VakantieBieb-ebooks in 2018 fors minder was dan in 2017. Wellicht was dit de reden waarom er dit jaar weer voor gekozen is de kinder- en jeugdtitels al op 1 juni beschikbaar te maken.

Vorig artikelVS: Verkoop e-books zakt met 5%, maar uitleningen groeien hard
Volgend artikelRakuten OverDrive start samenwerking met Duits e-bookplatform Libreka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in