Verborgen Parels: Top 15 e-books gratis te downloaden

2
Verborgen Parels
Afbeelding: Vlaamse Bibliotheek - Verborgen parels

Mooi initiatief van de Vlaamse Bibliotheek: de Bib stelde 15 mooie e-books uit de Nederlandstalige literatuur gratis beschikbaar via de app Verborgen Parels. In oktober 2015 selecteerde de Bibliotheek 25 juweeltjes uit de 21ste eeuwse Nederlandstalige literatuur, die relatief onbekend zijn gebleven. Meer dan 40.000 mensen stemden mee en het resultaat is deze leesapp, waarin je de top 15 gratis kunt lezen. In de app vind je onder meer werk van Anna Enquist, Renate Dorrestein, Dimitri Verhulst, Arthur Japin en Kader Abdolah.

Verborgen Parels is een tijdelijke app waarmee je tot 20 januari gratis kunt genieten van deze mooie e-books op je tablet of smartphone. De app is beschikbaar voor leden en niet-leden van de Bibliotheek, na het installeren wordt je alleen gevraagd je eenmalig met je e-mailadres te registreren. Hierna kun je beginnen met lezen. De boeken blijven na het downloaden ook offline beschikbaar in je boekenkast. Het is niet mogelijk om de boeken op een e-reader te zetten.

Je vindt Verborgen Parels in de App Store en in Google Play Store.

Met dank aan forumgebruiker Ladyavenue voor de tip!

2 REACTIES

  1. Dank. Was al bijna vergeten dat ik de app op de tablet staan heb. Spijtig dat de boeken niet naar de reader kunnen. Een mens kan niet alles hebben. In elk geval een fijn initiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in