Verhalenplatform Sweek organiseert schrijfwedstrijd met De Crime Compagnie

0
sweek

Het online platform Sweek, waar je gratis verhalen kunt lezen en je eigen schrijfsels kunt uploaden, organiseert regelmatig schrijfwedstrijden. Onlangs ging een bijzondere wedstrijd van start waarbij Sweek samenwerkt met uitgeverij De Crime Compagnie. Samen gaan zij op zoek naar nieuw thrillertalent. 

Schrijvers die meedoen aan de Crime Compagnie Contest kunnen met hun spannende verhaal een uitgeefcontract bij deze uitgeverij winnen. Voor de deadline op 22 mei 2018 moet het verhaal minstens 35.000 woorden bevatten, uiteindelijk moeten dat er 70.00 worden. Het verhaal moet worden gepubliceerd op Sweek. Lezers kunnen aangeven dat ze het verhaal leuk vinden door het te volgen.

Uit alle verhalen wordt een shortlist opgesteld. Vier verhalen worden gekozen door de lezers, vier verhalen door de jury. Uit deze acht finalisten kiest de jury uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat uit vijf experts uit het boekenvak, waaronder Sabine van der Plas (medeoprichter van Sweek), Ilse Karman (eigenaar van De Crime Compagnie), Sanneke van Duijn (hoofd promotie en verkoop bij de Crime Compagnie), Wendy Wenning (recensent en hoofdredacteur Vrouwenthrillers.nl), Anneke van Leperen (bibliotheekmedewerker, eindredacteur Vrouwenthrillers.nl).

Op Sweek staan zowel verhalen van beginnende auteurs als van gevestigde auteurs. Uitgevers gebruiken het platform voor het ontdekken van nieuw talent. Sweek organiseert dan ook vaker wedstrijden in samenwerking met uitgeverijen. Ook is er elke maand een Zeer Kort Verhaal-wedstrijd met wisselende thema’s en is er op dit moment ook een schrijfwedstrijd speciaal voor jong talent (WriteNow2018). Ook loopt de wedstrijd Rotterdam Schrijft, in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam en Boekhandel Donner.

Meer informatie over de Crime Compagnie Contest bij Sweek vind je hier.

Vorig artikelAbonnementsdienst Scribd wijzigt opnieuw verdienmodel
Volgend artikelNieuwe PocketBook InkPad 3 heeft 7.8 inch scherm, instelbare lichtkleur en bladerknoppen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in