Vindent Icke in de NRC van 6 augustus

[url=http://www.nrcboeken.nl/pleidooi/ik-koop-geen-e-book-ik-houd-van-vrijheid] artikel Vincent Icke [/url]

Tot zover Icke in NRC Handelsblad van vanavond.
Ik heb meteen maar een mail gestuurd naar het NRC:

Geachte redactie,

Naar aanleiding van het opiniestuk van Vincent Icke over eboeken, van hedenavond, begin ik mij zo langzamerhand toch af te vragen waarom NRC Handelsblad vooral ruimte biedt aan geluiden tegen het eboek.
Mochten we enige tijd geleden het geneuzel van uitgeverij Contact bij monde van mevrouw van der Pluijm lezen, over hoe vervelend een ereader eigenlijk wel niet leest, recent een verhaal van Marc Hijink over eboeken, waarbij hij ook nog de ruimte krijgt de fabel over de eboekpiraterij zonder enige inhoudelijke onderbouwing aan de lezers voor te schotelen.

En dan nu Vincent Icke met zijn kruistocht tegen het eboek.
Ik had Icke hoog zitten, als oorspronkelijk denker, maar het lijkt er op als of hij bevangen is door een sectarische bevlogenheid die tegen alles is dat geen papieren boek is.
Wat ik vooral begrijp is dat dit de mening van Icke is, die hier te berde wordt gebracht. Geen feit maar een persoonlijke leesbeleving die wordt gekleurd door de angst dat zijn vrijheid helemaal zoek raakt en dat de ereader er alleen maar is om geld mee te verdienen.
Als Icke een podium krijgt om zijn mening te verkondigen dat wil ik hieronder mijn leesbeleving met mijn eigen ereader tegenoverstellen:

Mijn ereader heeft een scherm van 8 inch en sinds bijna 2,5 jaar lees ik zeer regelmatig de krant en vooral vele eboeken.
Het scherm is aangenaam voor de ogen.
Zelfs in de felle zon, in de tuin of op het strand, blijft het mild lezen.
Handzaam gewicht, 450 gram en handig om mee te nemen.
Lettergroote pas ik aan naar mijn wens.
Ik heb er ongeveer 60 eboeken in zitten, de meeste gekocht, enkele heb ik gratis bij de digitale bibliotheek gedownload.
Als ik aan het lezen ben vergeet ik al snel op welk medium ik aan het lezen ben, ik lees en geniet.
Mijn eboek-leeservaring is prettig. Zou ik voor geen goud willen missen. Lezen op een scherm.Geweldig.
Wat een vrijheid.