Vrouwen lezen graag over moord en doodslag

0
Spannende-boekenweken-Kobo

Vrouwen lezen meer spannende boeken dan mannen: wereldwijd is bijna 85% van de thrillerlezers vrouw. Dit blijkt uit gegevens van Kobo.

Al sinds de oprichting in 2009 houdt Kobo data bij over het lees- en koopgedrag van hun klanten. Ter ere van de Spannende Boekenweken analyseerde het Canadese bedrijf gegevens over spannende boeken.

Of het nu literaire thrillers zijn, detectives of spionageromans, het spannende boek is het meest populaire genre onder de Kobo-lezers, gevolgd door literaire fictie.

Thrillerliefhebbers blijken deze boeken veel sneller te lezen dan andere genres. Ook werden ze veel vaker helemaal uit gelezen. Stiekem alvast de laatste pagina’s lezen om te ontdekken hoe het afloopt? Bij thrillers komt dit veel minder voor dan bij andere genres.  Spannende boeken worden, zoals het hoort, gewoon van het begin tot het eind gelezen.

Als je eenmaal in een spannend boek begonnen bent, leg je het niet graag weg. Liefhebbers van thrillers lezen gemiddeld een uur langer per maand en 60 pagina’s meer dan lezers van andere genres.

Bestverkochte e-book thrillers
Bij Kobo is Het meisje in de trein van Paula Hawkins de bestverkochte thriller van het afgelopen jaar. In Nederland gingen Hittegolf van René Appel en Droombeeld van Loes den Hollander het vaakst over de digitale toonbank, gevolgd door Het meisje op de weg van Michael Berg, Maestra van L.S. Hilton en Amos Decker – De laatste mijl van David Baldacci. In Nederland werkt Kobo samen met Bol.com.

Vorig artikelVanaf juli ook Engelse titels op Hebban.nl
Volgend artikelEerste on demand boekhandel in Europa: Librairie des PUF

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in