VS: Uitleen e-books groeit met 16%

0
bibliotheek

De verkoop van e-books mag in de VS dan dalen, het lenen van e-books wordt steeds populairder. Het aantal uitleningen groeide met 16% ten opzichte van 2015.

De cijfers komen van de dienst OverDrive, dat aan bibliotheken en scholen in de VS de mogelijkheid biedt om een collectie e-books, audioboeken en video’s aan hun leden beschikbaar te stellen. De bibliotheken kiezen zelf hun aanbod en de uitleenvoorwaarden. De websites van aan OverDrive deelnemende bibliotheken en scholen werden in 2016 678 miljoen keer bezocht.

Volgens OverDrive werden er in 2016 196 miljoen digitale boeken (e-books en audioboeken) uitgeleend. De uitleen van e-books steeg met 16%. Audioboeken namen een enorme vlucht: de uitleen hiervan nam met maar liefst 34% toe. Het aantal mensen dat OverDrive Listen gebruikte om audioboeken te lenen groeide met 67%.

De populairste e-books waren A murder in time van Julie McElwain, gevolgd door Paula Hawkins’ The girl on the train en Rogue lawyer van John Grisham.

De meest geleende audioboeken waren The girl on the train, All the light we cannot see van Anthony Doerr en Harry Potter and the sorcerer’s stone.

Vorig artikelReview: Onyx Boox C67ML Carta 2
Volgend artikelBlendle lanceert abonnementsdienst: Blendle Premium

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in