Wederom groei in verkopen en uitleningen van Nederlandstalige e-books

Bron: [url=http://www.cb-logistics.nl/nieuws/titel/]CB Logistics, 9 april 2015[/url]

CB publiceert voor de vijfde maal de infographic ‘E-books in cijfers: de ontwikkeling van e-books in het Nederlands taalgebied’. In de nieuwste versie toont CB cijfers over het eerste kwartaal van 2015. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 is het totaal aantal e-booktransacties (verkopen en uitleningen) met 50% gestegen. Inmiddels is 5,2% van de verkochte boeken een e-book. In het eerste kwartaal van 2014 was dit nog 4%.

‘Ook ten opzichte van het vorige kwartaal blijft het e-book in het Nederlands taalgebied zich ontwikkelen,’ aldus Mathijs Suidman, Business Unit manager Media bij CB. ‘Zowel het aantal titels in e-book, het aantal uitgevers dat e-books uitgeeft en het aantal retailers dat e-books verkoopt, als het aantal titels in de Bestseller 60 dat als e-book beschikbaar is groeit nog steeds.’

Nieuw in de infographic is dat de cijfers over bestandsbeveiliging zijn uitgebreid met ecosystemen. Ecosytemen (zoals Google Play, Amazon, Kobo en Apple) houden e-booktitels binnen hun eigen platform. Daarnaast zijn de gegevens over genreverdeling in e-books afgezet tegen de percentages die gelden voor het fysieke boek.

Tijdens het congres [url=http://www.cb-logistics.nl/nieuws/inct-congres-nieuwe-wegen-in-digitale-distributie/]INCT.formatie[/url] licht Mathijs Suidman de cijfers en achtergronden verder toe.

[url=http://www.cb-logistics.nl/wp-content/uploads/2015/04/E-book-infographic-NL-Q1-2015.pdf”]Download de E-book infographic in het Nederlands (Q1 2015)[/url]