Wederom groei in verkopen en uitleningen van Nederlandstalige e-books

Bron: [url=http://www.cb-logistics.nl/nieuws/titel/]CB Logistics, 9 april 2015[/url]

CB publiceert voor de vijfde maal de infographic ‘E-books in cijfers: de ontwikkeling van e-books in het Nederlands taalgebied’. In de nieuwste versie toont CB cijfers over het eerste kwartaal van 2015. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 is het totaal aantal e-booktransacties (verkopen en uitleningen) met 50% gestegen. Inmiddels is 5,2% van de verkochte boeken een e-book. In het eerste kwartaal van 2014 was dit nog 4%.

‘Ook ten opzichte van het vorige kwartaal blijft het e-book in het Nederlands taalgebied zich ontwikkelen,’ aldus Mathijs Suidman, Business Unit manager Media bij CB. ‘Zowel het aantal titels in e-book, het aantal uitgevers dat e-books uitgeeft en het aantal retailers dat e-books verkoopt, als het aantal titels in de Bestseller 60 dat als e-book beschikbaar is groeit nog steeds.’

Nieuw in de infographic is dat de cijfers over bestandsbeveiliging zijn uitgebreid met ecosystemen. Ecosytemen (zoals Google Play, Amazon, Kobo en Apple) houden e-booktitels binnen hun eigen platform. Daarnaast zijn de gegevens over genreverdeling in e-books afgezet tegen de percentages die gelden voor het fysieke boek.

Tijdens het congres [url=http://www.cb-logistics.nl/nieuws/inct-congres-nieuwe-wegen-in-digitale-distributie/]INCT.formatie[/url] licht Mathijs Suidman de cijfers en achtergronden verder toe.

[url=http://www.cb-logistics.nl/wp-content/uploads/2015/04/E-book-infographic-NL-Q1-2015.pdf”]Download de E-book infographic in het Nederlands (Q1 2015)[/url]


Let op: Dit is een bericht van het oude forum van eReaders.nl. Heb je hier een vraag over, of een andere vraag over digitaal lezen en ereaders? Stel hem dan op ons nieuwe forum!