Week van het Luisterboek 2016 van start

1
week-van-het-luisterboek-2016

Vandaag gaat de jaarlijkse Week van het Luisterboek weer van start. Van 23 tot 29 mei zetten bibliotheken en boekhandels het audioboek extra in het zonnetje.

Luistergeschenk 2016
Sander van de Pavert (Lucky TV – De Wereld Draait Door), maakte dit jaar het Luistergeschenk met de titel ‘Willy haalt alles uit de kast’. In dit hilarische hoorspel staat het staatshoofd koning Willy centraal. Je kunt het Luistergeschenk van 23 tot 29 mei hier gratis downloaden of online beluisteren.

Luisterboek Award
Vanavond wordt ook de Luisterboek Award uitgereikt, de prijs voor de beste voorlezer van Nederland. De 5 genomineerden voor zijn: Alsof het voorbij is van Julian Barnes, gelezen door Bas Keijzer (Atlas Contact/Rubinstein), Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, gelezen door Jan Meng (Meulenhoff/Rubinstein), Overleven op de K2 van Wilco van Rooijen, gelezen door Bas Keijzer (Carrera/Rubinstein), Karakter van F. Bordewijk, gelezen door Adriaan van Dis (Nijgh & VanDitmar/Rubinstein) en In de ban van de krekel, in de ban van de mier van Geert Mak, gelezen door Geert Mak.(Fosfor/AtlasContact).

De winnaar van de Luisterboek Award wordt bekend gemaakt in het Radio 1 programma Kunststof.

*Update 24 mei: de Luisterboek Award 2016 is gewonnen door Adriaan van Dis met ‘Karakter’ van F. Bordewijk.

Vorig artikelStorytel neemt Mofibo over
Volgend artikele-Ink ontwikkelt innovatief e-paper kleurenscherm

1 REACTIE

  1. Een luisterboek kan heerlijk zijn. Ik geniet ervan op de trein. Hoe goed een boek ook geschreven is; het luisterboek staat of valt met de voorleesstem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in