Welk lampje voor Kobo en wel of geen hoes?

Na aardig wat onderzoek heb ik zojuist een mooie lila Kobo gekocht! Mijn eerste ereader. Helemaal blij mee en hopelijk kan ik hem snel ophalen. Kan ik eens gaan uitvogelen hoe het allemaal werkt.

In de tussentijd heb ik 2 vragen:
Vooralsnog heb ik er geen cover bij gekocht … wat is dan een geschikt leeslampje? Die dus goed te klikken is op de Kobo zelf en die niet te fel is, zodat ik eens geen ruzie heb met m’n man dat ik nog wil lezen 😀

Het zal wel een Mighty Bright worden, maar die extraflex 2 heeft 2 lampjes, dat lijkt me fel, dus zal waarschijnlijk altijd 1 lampje gebruiken. Geeft een travelflex of een miniflex dan evenveel licht als maar 1 lampje van de extraflex 2? Want dan zie ik geen toegevoegde waarde in de extraflex2 die meestal wordt aangeraden en kies ik liever voor een lichter exemplaar.

Mijn tweede vraag is:
Hoe zinvol is een cover? Ook nodig bij thuisgebruik, of alleen voor vervoeren? En laten jullie die er altijd op zitten, dus ook bij het lezen of echt alleen bij vervoer?
Wordt het ‘boek’ dan niet een stuk zwaarder?

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!
Ik hoop snel mijn gebruikerservaring met de Kobo te kunnen delen, ik ben een totale newbee op dit gebied …(geen backlight vond ik 2 dagen terug nog heel raar .. haha) en heb bijvoorbeeld nog geen idee hoe ik boeken / fanfiction op de Kobo ga krijgen … maar ik ga er vast uitkomen.