Welke ereader in canada of nederland aanschaffen?

De laatste tijd lees ik boeken op een tablet van mijn ouders. Volgend jaar ga ik voor een half jaar in canada stage lopen. Ik wil een ereader kopen vanwege de e-inkt. Met de tablet krijg ik na een tijdje last van het felle licht.

Ik zit met een paar zaken
– qua prijs zijn ereaders in canada goedkoper, gekeken op canadese websites. Gemiddeld hetzelfde bedrag als in nederland, maar dan in dollars. Is zo’n prijsverschil de moeite waard mbt garantie etc?
Bijvoorbeeld: http://www.futureshop.ca/en-CA/category/ebook-readers/28278.aspx?path=d2878b737e731a9ffa2b32a3b19c0a83en01
– Ik weet dat dit niet netjes is, maar ik download ook ebooks gratis via internet. Klopt het dat je op alle ereaders je gedownloadde ebooks kunt lezen, behalve die van amazon?
– ik heb het idee dat sony en kobo het beste zijn als ik reviews en het aanbod zie. Of klopt dit niet? Is het woordenboek bij sony het verschil tussen deze merken? Dit lijkt mij wel ideaal bij het lezen van engelse boeken.
– een ingebouwd licht lijkt mij ideaal, maar dit maakt het weer duurder. Ik las hier al als oplossing een leeslampje van bv de action.

Wat kunnen jullie mij aanraden?

Bij de bol.com is de sony voor €88 en bij de makro komende week een kobo 6 wifi touch edition voor €67

Of kan ik beter even wachten en in februari er een in canada kopen?

Bedankt!