Welke readers zijn verkrijgbaar op de Nederlandse markt

We zitten langzamerhand in een e-reader 8-baan. De producenten rollen over elkaar heen en proberen op de een of andere manier de consument nu of over een tijd over te halen met hun nieuwe speeltjes. Geweldig allemaal dit aanbod, maar….
Ze maken ons allemaal knettergek met hun lanceringen.
De een belooft vandaag te komen, de ander beloofd over een maand, weer een ander volgend jaar, etc. De een biedt aan voor de Amerikaanse markt, de ander voor de Nederlandse markt. De een met en de ander zonder Wifi en 3 G. De een 6″de ander 10″. De een met dit de ander met dat.
Allemaal hartstikke leuk, maar ik, als potentiële koper, wil weten wat er nu te koop is en wat er voor de toekomst gepland is.
Is het daarom geen goed idee om de pagina voor e-reader onder te verdelen in categorieën, zonder te verzanden in teveel subcategorieën?
Je zou dus dan inderdaad vooral kunnen denken aan een pagina voor readers die momenteel te verkrijgen zijn en/of bruikbaar zijn in Nederland en apparaten die er aan zitten te komen met de verwachte datum van levering? Zodra een apparaat op de markt komt, komt hij bij de ’te verkrijgen’ pagina te staan. Het zou denk ik veel kopzorgen besparen en een beetje orde in de chaos brengen