Wil je lezen over nieuwe media in de culturele sector?

PERSBERICHT

Utrecht, 5 april 2011

MuseumFuture – een initiatief van ErfgoeDigitaal – heeft zojuist het allereerste nummer van de .MF gelanceerd; een magazine gericht op de culturele sector. De mogelijkheden en het gebruik van nieuwe media voor deze sector staan hierin centraal.

Het blad zal viermaal per jaar verschijnen, telkens met een eigen thema. Het thema voor het eerste nummer is ‘Trending Topics’, ofwel de trends op het gebied van nieuwe media in 2011. Het blad is gericht op professionals uit de culturele sector en iedereen met een affiniteit voor cultuur en nieuwe media. Lezers kunnen inhoudelijk onder meer het volgende verwachten van het magazine:

• Het laatste nieuws uit de sector, plus een uitgebreide agenda van relevante evenementen, tentoonstellingen, symposia en festivals.
• Artikelen over zaken als mobiele applicaties en location based media, en diens toepassingen voor de culturele wereld.
• Interviews met experts op het gebied van nieuwe media. In het eerste nummer spreken we bijvoorbeeld met Nancy Proctor, hoofd van de afdeling mobiele strategie en initiatieven voor het Smithsonian, ’s werelds grootste museum en onderzoeksfaciliteit.
• Paneltests door ‘echte’ gebruikers, van verschillende nieuwe media-applicaties en gadgets, zoals e-readers en smartphones.
• Achtergrondartikelen, bijvoorbeeld over hoe kunst & cultuur veranderen door de snelle ontwikkelingen die het medialandschap doormaakt.

Het magazine verschijnt niet alleen in gedrukte vorm, maar ook in een interactieve digitale variant. Op museumfuture.nl/magazine kan gekeken worden voor aanvullende informatie. Bijgevoegd bij dit persbericht zijn enkele rechtenvrije promotieafbeeldingen.

Wanneer u vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons, via +31 (0)30 254 90 41, of via jorik@museumfuture.nl.