Winter 2022: de beste e-readers op een rij

0
Winter 2022 de beste e-readers

Op zoek naar een nieuwe e-reader als kerstcadeau? Ereaders.nl zette de beste e-readers voor je op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E
Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten.

Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

Kobo Nia
Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia is voorzien van schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken.

Prijs: Euro 99,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

Kindle Paperwhite 
De klassieker onder de e-readers. De nieuwste versie is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De nieuwe Paperwhite heeft 16 GB intern geheugen en is waterdicht.

Prijs: Euro 169,99. Te koop bij Amazon.

7 inch

Kobo Libra 2
De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth.

Prijs: Euro 189,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

Onyx Boox Leaf 2
Boox e-readers draaien op Android. Via de Playstore kun je er je favoriete leesapps op installeren. De Boox Leaf 2 heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm en bladerknoppen en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur.

Prijs: Euro 239,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

Onyx Boox Nova Air 2
Met Android 11, Playstore en een 7.8 HD E Ink Carta-scherm. De Nova Air 2 heeft schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook geschikt voor het maken van notities met de meegeleverde stylus.

Prijs Euro 389,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

8 inch en groter

Kobo Sage
Met de veelzijdige 8 inch Kobo Sage lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Sage heeft bladerknoppen en dezelfde asymmetrische vormgeving als de Kobo Libra 2.

Prijs: Euro 289,99. Te koop bij o.a. Bol.com

Onyx Boox Tab Ultra
Met een 10.3 inch HD E Ink Carta-scherm (227 ppi) is de Tab Ultra is eigenlijk eerder een eInk tablet dan een e-reader. Met Android 11, 16 mp camera en Boox Pen 2 Pro met gum.

Prijs: Euro 649,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in