Yes, nog 6 delen! Het mooie van boekenseries

0
Harry_Potter_English_Australian_Series
"Harry Potter English Australian Series" by B.Davis2003 - Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Harry Potter, de Hongerspelen, Divergent, de Millenniumtrilogie, Outlander… Wat is er beter dan je favoriete boek in meervoud?

  1. Je hoeft niet te wanhopen bij het naderen van de laatste pagina’s: er zijn gelukkig nog andere delen die op je liggen te wachten!
  2. Ook al is het ontzettend spannend, je weet bijna zeker dat de hoofdpersoon niet doodgaat. Waar zou anders de rest van de serie nog over moeten gaan?
  3. Je hoeft niet stil te staan bij de vraag welk boek je hierna eens zult gaan lezen. Alle andere literatuur moet op standby, uiteraard is nu alleen het volgende seriedeel van belang.

Heerlijk dus, zo’n serie. Hoe meer delen hoe beter. Maar met Harry Potter nog in mijn achterhoofd begin ik er zelf nu alleen nog maar aan als alle delen al uitgebracht zijn. (Ik begon aan Harry Potter toen er pas 4 van de 7 delen uit waren. Daardoor moest ik, oh narigheid, steeds een eeuwigheid wachten tot J.K. Rowling eindelijk weer eens een deel af had. Natuurlijk kon ik niet ook nog eens gaan wachten op de Nederlandse vertaling, dus heb ik deel 5, 6, en 7 alvast maar in het Engels gelezen.)

Bij een goed boek voelen de hoofdpersonen een beetje als familieleden. Best moeilijk om die zomaar op de laatste pagina aan hun lot over te laten en afscheid van ze te nemen, tenminste tot aan het verschijnen van het volgende deel. Je valt toch een beetje in een gat.

Wat kun je in de tussentijd doen?

  1. Je zou een ander boek kunnen lezen! Een boek met een duidelijk einde zonder vervolg, raadsels en mysteries die nog opgelost moeten worden.
  2. Stalk de auteur via email, Twitter en Facebook met die ene prangende vraag: wanneer ben je klaar???
  3. Zodra het Nieuwe Deel verschijnt ontsla jij jezelf van alle sociale en huishoudelijke plichten. Geheel logisch dat je dan de rest van de mensheid negeert. Maak je dus nuttig gedurende de wachttijd: doe de voorjaarsschoonmaak, maai het gras of doe je huiswerk.

Klaagt jouw familie of partner ook regelmatig over het feit dat jij je in een parallel universum bevindt (op Zweinstein, in Panem of op Westeros, you name it…)? Wat is jouw favoriete serie? Laat het ons weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in