Yota lanceert nieuwe YotaPhone 3 met extra e-inkscherm

2
yotaphone3

Het Russische bedrijf Yota bracht al meerdere smartphones uit. Het bijzondere aan de YotaPhones is dat ze voorzien zijn van twee schermen, een AMOLED-scherm aan de voorzijde en een e-inkscherm aan de achterzijde. In september moet de nieuwe YotaPhone 3 verschijnen.

In 2013 verscheen de YotaPhone 1, de eerste Android-smartphone met een extra e-inkscherm. Na de YotaPhone 2 in 2014 verschijnt dan nu het nieuwste model.

De YotaPhone 3 draait op Android 7.0 Nougat en heeft een 5,5 inch AMOLED-scherm aan de voorkant en een e-ink Carta scherm van 5.2 inch aan de achterzijde. Het is niet bekend hoe hoog de resolutie is, hoewel het vorige model al tot 235 ppi kwam, iets meer dan de Kobo Aura 2nd Edition.

Het e-inkscherm is bedoeld om boeken of lange artikelen op te lezen. Verder krijgt het apparaat 4GB RAM-geheugen en een sterke batterij van 3300 mAh. Ook heeft de YotaPhone 3 een 13 megapixel camera met LED-flitser aan de achterkant en een 12 megapixel camera aan de voorkant.

Vooralsnog lijkt het erop dat de YotaPhone 3 alleen in China wordt uitgebracht. De versie met 64 GB geheugen moet 350 dollar gaan kosten, de versie met 128 GB wordt 435 dollar.

Zou jij overwegen een smartphone met extra e-inkscherm aan te schaffen? Vertel ons waarom in een reactie!

Vorig artikelLuisterBieb-app groeit hard en scoort goed bij gebruikers
Volgend artikelOnyx Boox T76ML: Android e-reader met audio en instelbare kleurtemperatuur

2 REACTIES

  1. Of ik hem zou kopen? Ja en nee.
    Tis eigenlijk te zot voor woorden dat er nog steeds geen (goedkope) telefoons zijn die in vol zonlicht gewoon af te lezen zijn terwijl iedere outdoor GPS’r met kleurenscherm dit wel kan.
    Aan de andere kant wel mooi dat nu phone en ereader in 1 apparaat zitten.

    Ja : als ik het geld had
    Nee : ik heb het geld niet

  2. ik had de yotaphone 2 en jammer genoeg is hij gestolen op Kreta en ben op zoek waar ik de yotaphone 3 kan kopen want van de 2 was ik tevreden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in