Yota Devices maakt smartphone met eInk-scherm

0

Het Russische bedrijf Yota Devices heeft een nieuwe smartphone met eInk-display aan de achterzijde ontwikkeld. Het is de tweede keer dat de ontwikkelaar een telefoon maakt die ook als ereader te gebruiken is. De eerste versie van de zogenaamde YotaPhone is nooit op de Nederlandse markt verschenen.

Het grootste verschil tussen de nieuwe uitgave en zijn voorganger is dat de telefoon nu ook te bedienen is via het eInk-scherm. Nu is het dus ook mogelijk om bijvoorbeeld e-mails te typen op de achterzijde.

Een exacte prijs voor het toestel staat nog niet vast, maar CEO van Yota Devices, Vladislav Martynov, heeft in een interview met techcrunch gezegd dat de telefoon 10-15% goedkoper moet worden dan de S4 van Samsung. Dat komt ongeveer neer op 350 euro.

De mobiele telefoon, dat op het besturingssysteem Android zal draaien, moet tegen kerst 2014 op de Amerikaanse markt komen. Wanneer de smartphone in Nederland te verkrijgen is, is nog niet duidelijk.

Vorig artikelReadk.it combineert ePub met leessoftware
Volgend artikelOmzet Nook van Barnes & Noble gekelderd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in