Zelf epubs maken (en vraag over formaten)

Hallo,

Aan de hand van de tips van [url=http://ictenonderwijs.wikispaces.com/ebook]deze[/url] site maak ik regelmatig epub-bestanden voor het lezen van zelf verzamelde of vervaardigde content.

Met KompoZer maak ik een HTML-bestand aan. Hieraan heb ik ’n CSS-bestand gekoppeld zodat het gelijk mijn favoriete “leeslettertype” heeft. Ik heb het nu ingesteld op 11 pt Verdana. Vervolgens lees ik het HTML-bestand in Sigil om daarvan een epub te maken. Het valt me op dat de BeBook One zelf aan de slag gaat met woordafbrekingen bij HTML-bestanden. Dat leest erg onprettig. Bij ’n epubbestand gebeurt dat niet. Nu merk ik wel dat het ‘zoomen’ niet goed werkt. Pas na 3 x op 8 te hebben gedrukt worden de letters groter; helaas weer te groot.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn. Worddocumenten zijn ook niet mijn favoriet omdat het ‘zoomen’ ook niet lekker gaat.

Groet,
Richard


Let op: Dit is een bericht van het oude forum van eReaders.nl. Heb je hier een vraag over, of een andere vraag over digitaal lezen en ereaders? Stel hem dan op ons nieuwe forum!