Zie door de bomen het bos niet meer (Reader4PC, ADE, Calibre)

Hallo,

Ik heb geprobeerd om al in bestaande onderwerpen informatie te halen, maar ik kom er helaas moeilijk uit. Ik heb zelf geen breed verstand van alles ict/computer/ereader enz. De basis lukt me, maar dan houdt het ook op 😉

Nu heb ik de Sony Prst1 waarbij ik de bijbehorende Reader for PC heb geinstalleerd. Ik heb veel boeken die niet afkomstig zijn via de officiele wegen in epub formaat (sommige nog in html formaat). Ik kan de bestanden wel slepen naar de Reader schijf binnen Computer (windows Vista), maar in het programma Reader for PC zie ik geen enkel boek terug. Wel staan ze op de ereader waar ik ze ook kan lezen. Maar omdat ze dus niet op Reader for PC komen te staan (ook niet met synchroniseren) heb ik totaal geen overzicht en kan ik geen evt selecties maken of mappen.
Nu lees ik veel over Calibre maar ook over Adobe Digital Editions. Wat is voor een leek (die ook niet elke week bezig wil zijn met het zoeken naar oplossingen of de hoe/wat) een goed en makkelijk programma waarbij wel mijn boeken te zien zullen zijn?:-? Het zou fijn zijn al het een programma is waar ook gekochte (bijv. bol.com) eboeken op kunnen werken.

Hartelijk dank voor iedereen die mee wil denken!!

(Sorry heel verhaal ondertussen, maar hopelijk wel begrijpelijk)