Zomer 2023: de beste e-readers op een rij

0

Ga jij deze zomer voor een nieuwe e-reader? Hier vind je de beste e-readers van dit moment op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E
Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten.

Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

BOOX Poke5
BOOX e-readers draaien op Android, zodat je er via de Playstore je favoriete leesapps op kunt installeren. De supercomplete Poke5 heeft een 6 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De USB-C-aansluiting kan worden gebruikt voor audio, het apparaat ondersteunt de formaten mp3 en wav.

Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.

Kobo Nia
Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia heeft schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken.

Prijs: vanaf Euro 109,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

7 inch

Kobo Libra 2
De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth. Verkrijgbaar in wit en zwart.

Prijs: vanaf Euro 199,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

Kindle Paperwhite Signature Edition
De Kindle Paperwhite Signature Edition is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De e-reader heeft 32 GB intern geheugen, kan draadloos opladen en heeft schermverlichting die zich automatisch aanpast.

Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij Amazon.nl.

Onyx BOOX Page
De BOOX Page heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook fijn: de ergonomische vormgeving en de bladerknoppen. Net als de andere BOOX e-readers heeft ook de Page Android 11 en ingebouwde Google Playstore.

Prijs: vanaf Euro 279,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

8 inch en groter

Kobo Elipsa 2E
Met de veelzijdige 10.3 inch Kobo Elipsa 2E lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities met de meegeleverde Kobo Stylus 2 met gum. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Elipsa 2E is gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic en hergebruikt magnesium.

Prijs: vanaf Euro 399,99. Te koop bij o.a. Bol.com

Onyx BOOX Tab Mini C
De BOOX Tab Mini C is eigenlijk eerder een eInk tablet (7.8 inch met Android 11 en Google Playstore) dan een e-reader. Het bijzondere is dat dit apparaat voorzien is van ePaper-kleuren, zodat het lezen van strips, manga of andere kleurige content nog leuker wordt. Daarnaast ondersteunt het apparaat audio (via ingebouwde dubbele luidsprekers en USB-C-poort) en wordt het geleverd met een Boox Pen Plus.

Prijs: Euro 499,99. Te koop bij o.a. Bol.com

Vorig artikelZomers voordeel: 20 e-bookbestsellers voor € 7,99 per stuk op Vakantielezen.nl
Volgend artikelBOOX lanceert Note Air3 C en Tab Ultra C Pro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in